Rottefælder

Se vores udvalg af effektive rottefælder herunder og læs mere om de forskellige typer rottefælder og deres formål.

Rottefælder er den bedste måde at komme rotteproblemer til livs. Vores rottefælder er designede til brug i private hjem og er den bedste måde at fange eller dræbe rotterne på en sikker og effektiv måde. Rottefælder er en afgørende del af rottebekæmpelsen i Danmark og udføres på landsplan af samtlige danske kommuner samt private boligejere.

Der findes mange forskellige typer af rottefælder. Du bør vælge den rottefælde, som imødekommer dine behov bedst og sikrer at dit rotteproblem bliver løst. Nogle foretrækker en human tilgang til fangsten, mens andre vil sikre sig, at rotten dør. Nogle foretrækker sågar at dræbe rotten med elektriske stød, som kun tager to sekunder, fremfor den mere barske metode, som klap- eller smækfælden udgør. De mest almindelige typer af rottefælder er klapfælder, giftfælder, elektroniske fælder og fælder til levende fangst.

Introduktion til de forskellige typer fælder

Klapfælder er den klassiske rottefælde med fjedermekanisme. Rotten udløser den stærke fjeder, når de træder på den meget fintfølende sensor plade. Disse fælder kan være meget effektive, men de kræver nogle gange en vis grad af tålmodighed for at fange rotterne. Klapfælder eller smækfælder, som de også kaldes, er typisk fremstillet i træ, metal eller hård plast. Se vores udvalg af klapfælder herunder.

Giftfælder er en anden type af rottefælde, der bruger gift til at dræbe rotterne. Disse fælder er meget effektive, men de kan også udgøre en sundhedsrisiko for andre dyr og mennesker, hvis de ikke bruges korrekt. Derudover kan giftfælder også være en dyr løsning på lang sigt, da de kræver hyppige genopfyldninger. I Danmark er det kun licenserede rottefængere, der har lov til at lægge giftfælder ud.

Elektriske rottefælder bruger elektricitet til at dræbe rotterne. Lokkemaden placeres bagerst i fælden og rotterne får kraftige stød, når de går ind. De er relativt sikre at bruge, da de normalt er designet til at deaktivere sig selv, hvis andre dyr eller mennesker kommer i kontakt med dem.

Rottefælder til levende fangst er den mest humane måde at fange rotterne på. Rotterne bliver ganske enkelt lokket ind i en kasse eller et bur, hvor de udløser en lukkemekanisme af indgangen. Rotterne spærres dermed inde og kan så slippes tilbage ud i naturen igen, hvis man ønsker det. Ift.- levende fangst er det vigtigt at nævne, at det er lovpligtigt at tilse rotterne dagligt og sikre, at de har både mad og drikke.

Uanset hvilken type af rottefælde du vælger, er det vigtigt at sørge for at bruge dem korrekt og sikkert. Du bør altid læse instruktionerne omhyggeligt, før du sætter fælderne ud. Sørg altid for at sætte fælderne ud på en sikker måde så du undgår at skade andre dyr eller mennesker.

Scroll to Top