Musefælder

Musefælder er en effektiv måde at fange og fjerne mus fra dit hjem.

Mens det kan virke fristende at bruge gift- eller limfælder til at slippe af med musene, er disse metoder forbudte af miljø- og sundhedsskadelige samt dyreetiske årsager. Det er kun tilladt at bruge gift, hvis man er registreret rottebekæmper og limfælder har været forbudt at bruge siden 1992, da de er i strid med Dyreværnsloven. Herunder kan du se en række effektive og humane musefælder, som sikrer en effektiv løsning på dit problem med mus – uden at skade miljøet og andre mennesker.

Når du benytter en musefælde, er det vigtigt at placere den på det rigtige sted. Mus bevæger sig normalt langs vægge og i hjørner, så du bør placere fælden langs en væg eller i et hjørne for at øge chancerne for, at musen vil blive fanget. Det er også vigtigt at bruge den rigtige type lokkemad, da forskellige typer af mus foretrækker forskellige typer af føde. Peanuts, ost og chokolade er nogle af de mest effektive typer af lokkemad til musefælder.

Musefælder, såsom klapfælder og smækfælder, fås i forskellige designs og størrelser. De ligner rottefælder – de er bare lidt mindre. De virker ved, at musen udløser en fjedermonteret stift eller stang, som er spændt til en meget følsom sensorplade. Andre musefælder består af en kasse med en fjederbelastet dør eller en anden form for mekanisk udløser. Når musen træder på udløseren for at få fat i lokkemaden, lukker fælden døren og fanger musen inde i fælden. Disse musefælder er humane, da de fanger musen levende og giver dig mulighed for at sætte musen fri i naturen. Helst langt væk fra din bolig.

Musefælder til levende fangst er anderledes end de traditionelle klapfælder, da nogle af dem kan fange flere mus på én gang og er nemme at genanvende. De humane musefælder til levende fangst skal iflg. dansk lovgivning tilses dagligt og man er forpligtet til at give musene vand og foder.

Scroll to Top